Maa-artisokkakeitto

22.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maa-artisokkakeitto

Pehmeän samettinen maa-artisokkakeitto maistuu alkupalana tai kevyenä ateriana miedosti valkosipulilla maustetussa öljyssä paahdettujen patonkiviipaleitten kanssa. Lisää keittoon halutessasi kermaa tai smetanaa.

Ainekset

1 1 kg maa-artisokkia
2 vettäjasuolaa
3 5 cm:n pala vihreää purjoa
4 2 rkl Maizena-suurustetta vaaleille kastikkeille ja keitoille tai tilkka vettä ja 1/2 rkl maissitärkkelystä
5 0,25 tl valko- tai mustapiipuria
6 sokeria
7 (1 dl kermaa tai smetanaa)
8 (tuoretta minttua)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 96 g
Proteiinia 5 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 40 g
Energiaa kJ 1828
Energiaa kcal 437

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele maa-artisokat kattilaan. Lisää sen verran vettä, että ne peittyvät ja ripaus suolaa. Keitä artisokat pehmeiksi ja lisää joukkoon keittämisen loppuvaiheessa halkaistu ja huuhdottu pala purjoa.Soseuta maa-artisokat ja purjopala keitinliemineen. Kuumenna sose uudestaan kiehuvaksi ja lisää tarpeen mukaan vettä. Suurusta, mausta ja tarjoa sellaisenaan tai vaikka pannussa miedosti valkosipulilla maustetussa öljyssä paahdettujen patonkiviipaleitten kanssa. Maa-artisokkakeitto on ilman vihreää purjoa väriltään harmaata, mutta maultaan erittäin hyvää. Lisää vihreyttä saat minttusilpusta.

© SOK
Avainsanat: kasviskeitto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5