Luumutäytekakku

3.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Luumutäytekakku

Ainekset

1 4 munaa
2 1,5 dl sokeria
3 1,5 dl vehnäjauhoja
Kostutukseen
1 1,5 dl laimennettua sitruunamehua
Täyte
1 2,5 dl maitopohjaista rasvasekoitetta tai kuohukermaa
2 2 dl omenasosetta
3 2 dl luumusosetta
4 kanelia
Päälle
1 2,5 dl maitopohjaista rasvasekoitetta tai kuohukermaa
2 sokeria
Koristeluun
1 10 - 15 kuivattua luumua
2 3 dl vettä
3 kanelitanko
4 2 rkl sokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 346 g
Proteiinia 52 g
Rasvaa 200 g
Kuitua 17 g
Energiaa kJ 14302
Energiaa kcal 3418

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuunja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia.Halkaise kakkupohja kolmeen osaan leveyssuunnassa ja kostuta osat sitruunanmehulla. Sekoita keskenään luumu ja omenasoseet ja mausta seos kanelilla.Levitä luumu-omenaseosta kakkupohjalle ja nostele päälle vaahdotettua rasvasekoitetta tai kermaa. Nosta päälle seuraava kakkupohja ja menettele kuten edellä. Kokoa kakku ja päällystä ulkopuoli vaahdotetulla rasvasekoitteella tai kermalla. Keitä kuivattuja luumuja kanelitangon ja sokerin kanssa vedessä pehmeiksi. Valuta ja jäähdytä ja koristele kakku luumuilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5