Luumumoussetortut

3.12.2012
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Luumumoussetortut

Ainekset

20 kappaletta
1 1 paketti isoa lehtitaikinalevyä (600 g)
Luumumousse
1 1 liivatelehti
2 1 dl kuohukermaa
3 2 dl turkkilaista jogurttia
4 2 dl luumumarmeladia
5 3 rkl sokeria
6 2 rkl sitruunamehua

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 358 g
Proteiinia 2 g 41 g
Rasvaa 14 g 276 g
Kuitua 1 g 13 g
Energiaa kJ 855 17096
Energiaa kcal 204 4086

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista täyte. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti, marmeladi ja sokeri. Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristettu liivate mehuun. Valuta seos ohuena nauhana luumuseokseen. Nostele joukkoon kermavaahto. Anna seoksen hyytyä parin tunnin ajan ennen tortuille pursottamista.

Nosta taikina sulamaan. Kauli sulanut taikinalevy suuremmaksi, noin 35 x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Painele taikinalevystä noin 40 kappaletta kiekkoja pyöreällä metallimuotilla (halk. 5,5 cm) tai esim. snapsilasilla. Paina pienemmällä muotilla (halk. 3,5 cm) tai esim. korkilla puolista taikinakiekoista keskusta pois. Nosta taikinarenkaat kokonaisen kiekon päälle. Siirrä leivinpaperoidulle pellille ja aseta toinen leivinpaperi niiden päälle. Aseta paperin päälle teräksiset veitset molempiin päihin painoksi. Paperi estää leivonnaisia kohoamasta liikaa. Paista 225 asteessa 10—12 minuuttia. Anna jäähtyä. Täytä torttujen syvennykset pursottamalla niihin luumumoussea. Koristele tomusokerilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leivos luumu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5