Luumulimput

3.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

3 kappaletta
1 1 pussi (227 g) kivettömiä luumuja
2 2,5 dl vettä
3 1 prk (250 g) maitorahkaa
4 1 (50 g) hiivaa
5 1 tl suolaa
6 0,5 dl siirappia
7 1 rkl kuminoita tai anista hienonnettuna
8 1,5 tl inkivääriä
9 2 dl grahamjauhoja
10 8 - 9 dl vehnäjauhoja
11 0,5 dl öljyä
Voiteluun
1 2 rkl siirappia ja 2 rkl vettä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 170 g 510 g
Proteiinia 33 g 98 g
Rasvaa 18 g 55 g
Kuitua 12 g 36 g
Energiaa kJ 4 150 12450
Energiaa kcal 992 2976

Reseptitiedot

Ruokalajit Lisäkkeet, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Suikaloi luumut kattilaan. Lisää vesi ja kiehauta. Kaada seos taikinakulhoon. Lisää sekoittaen maitorahka ja jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.Murenna sekaan hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää suola, siirappi, mausteet ja grahamjauhot. Sekoita hyvin.Alusta sekaan vehnäjauhot ja lisää alustamisen lopulla öljy. Kohota kimmoisa taikina huoneenlämmössä peitettynä kaksinkertaiseksi ja leivo sitten kolmeksi limpuksi.Leikkaa limppuihin pintaan ristiviillot ja kohota ne uudelleen pellillä.Pistele kohonneisiin leipiin tikulla muutama reikä, etteivät ne repeile uunissa.Kypsennä leivät 200-asteisen uunin alaosassa. Kypsymisaika on kahdelta limpulta noin 40 minuuttia, yhdeltä 30 minuuttia. Voitele limppujen pinta kesken kypsentämistä siirapin ja veden seoksella.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: leipä limppu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5