Luumukermakakku

27.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Luumukermakakku

Ainekset

12 annosta
Kakkupohja:
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1,5 dl vehnäjauhoja
4 0,5 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
1 1,5 dl laimennettua sitruunamehua
Täyte:
1 2 dl omenasosetta
2 2 dl luumumarmeladia
3 0,25 tl kanelia
4 2 dl kermaa tai vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta
Päälle:
1 4 dl kermaa tai vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta
2 2 rkl sokeria
Koristeluun:
1 tuoreita luumuja tai marmeladeja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 486 g
Proteiinia 4 g 52 g
Rasvaa 21 g 252 g
Kuitua 1 g 12 g
Energiaa kJ 1 551 18614
Energiaa kcal 371 4449

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe kulhossa. Lisää jauhot varovasti nostellen vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan leveyssuunnassa ja kostuta osat sitruunamehulla. Sekoita omenasose ja luumumarmeladi keskenään ja mausta seos kanelilla. Vaahdota kerma tai kasvirasvasekoite.

Kokoa kakku. Levitä luumu-omenaseosta ensimmäiseen väliin ja nostele päälle kermavaahtoa. Nosta seuraava kakkulevy päälle ja täytä kuten edellä. Nosta kansi päälle. Vaahdota kuorrutuskerma. Levitä kermavaahto kakun pinnalle ja reunoille. Jätä osa halutessasi pursotusta varten. Koristele tuoreilla luumuilla tai marmeladeilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kermakakku täytekakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5