Luumukerma

10.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Luumukerma

Ainekset

4 annosta
1 1 pussi (noin 250 g) kuivattuja tai puolipehmeitä kivettömiä luumuja
2 4 dl vettä
3 2 viipaletta sitruunaa
4 1 kpl kanelitanko katkaistuna
Lisäksi:
1 1 prk (2 dl) kuohukermaa tai Creme Vispiä (2,5 dl)
2 1 - 2 tl vaniljasokeria
3 sokeria
4 (hienonnettua kanelia)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 108 g
Proteiinia 4 g 15 g
Rasvaa 18 g 72 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 1 214 4855
Energiaa kcal 290 1160

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota luumuja sitruunaviipaleiden ja kanelitangon palasten kanssa vedessä kunnes ne pehmenevät ja keitä ne sitten tai keitä ne liottamatta hyvin miedolla lämmöllä pehmeiksi. Luumuja voi olla enemmänkin, jos haluat. Tarkoitus on, että niistä tulee isoja ja meheviä ja lähes kaikki neste imeytyy niihin.Voit kypsentää luumut vaikkapa edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa ruoan lopulliseen valmistamiseen asti. Jäähdytä luumut. Poista sitruunaviipaleet ja kanelitangot. Vaahdota kerma. Lisää luumut, vaniljasokeri ja maun mukaan sokeria ja luumujen keitinlientä. Voit lisätä joukkoon myös ripauksen kanelia. Tarjoa jälkiruoka viileänä tai kylmänä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: luumu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5