Luumukakku

27.10.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Luumukakku

Ainekset

12 annosta
1 4 munaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl piparminttukaramellirouhetta (Marianne)
4 1 dl perunajauhoja
5 1 dl vehnäjauhoja
6 3 rkl kaakaojauhetta
7 2 tl leivinjauhetta
8 1 kypsä banaani
Täyte:
1 2 dl kuohukermaa
2 2 dl maitorahkaa
3 0,5 dl sokeria
4 1 rkl vaniljasokeria
Lisäksi:
1 0,5 prk (150 g) luumumarmeladia (torttutäytettä)
Kostutukseen:
1 1 dl omenamehua
Koristeluun:
1 suklaalla kuorrutettuja pähkinöitä, manteleita tai rusinoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 422 g
Proteiinia 5 g 64 g
Rasvaa 8 g 99 g
Kuitua 1 g 12 g
Energiaa kJ 997 11964
Energiaa kcal 238 2859

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaani. Sekoita banaani ja kuivat aineet vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun, voideltuun, pyöreään irtopohjavuokaan. Paista kypsäksi uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit joukkoon. Halkaise kakkupohja ja pane pohjakerros vuokaan. Kostuta levy mehulla. Levitä päälle puolet luumumarmeladista ja täytteestä. Aseta päälle toinen kakkulevy ja kostuta myös se. Levitä sen päälle loput marmeladista ja täytteestä. Anna kakun vetäytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua. Ota kakku vuoasta ja koristele se.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5