Luumuja viinivaahdossa

10.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Luumuja viinivaahdossa

Ainekset

1 8 - 10 kpl tummaa tai vaaleaa luumua
2 1 sitruunan mehu
Kastike:
1 2 kpl keltuaista
2 2 rkl sokeria
3 1 dl (runsas) valkoviiniä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 48 g
Proteiinia 9 g
Rasvaa 11 g
Kuitua 5 g
Energiaa kJ 1697
Energiaa kcal 406

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Paloittele luumut lohkoiksi ja poista kivet. Jaa luumulohkot uuninkestäviin tarjoiluastioihin ja purista päälle sitruunanmehua.Vaahdota kiehumispisteessä vesihauteessa teräskulhossa tai kattilassa keltuainen, sokeri ja puolet valkoviinistä. Älä anna haudeveden kiehua.Lisää vaahdottamiseen lopuksi loput viinistä pienissä erissä koko ajan seosta voimakkaasti vatkaten. Kaada valmis kastike luumujen päälle uuninkestäviin astioihin ja pane annokset 3-5 minuutiksi 250 asteiseen uuniin.Annokset ovat valmiita kun kastikkeen väri on kauniin kellanruskea. Tarjoile heti.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: luumu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5