Luumuinen charlotte russe

21.11.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Luumuinen charlotte russe

Ainekset

14 annosta
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,5 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Pinnalle
1 2 rkl kanelisokeria
Kääretortun täyte
1 0,5 pakettia (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 1 prk (300 g) luumumarmeladia
Kakun täyte
1 5 liivatelehteä
2 100 g valkosuklaata
3 2 dl kuohukermaa
4 0,5 pakettia (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
5 2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
6 3 rkl sitruunamehua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 461 g
Proteiinia 6 g 83 g
Rasvaa 16 g 217 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 1 248 17473
Energiaa kcal 298 4176

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Luumuinen charlotte russe_tyoohje_1

1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa torttulevy puhtaalle leivinpaperille, jolle on siroteltu kanelisokeria.

Luumuinen charlotte russe_tyoohje_2

2. Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen luumumarmeladi. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri tiukaksi rullaksi. Siirrä saumapuoli alaspäin jääkaappiin.

Luumuinen charlotte russe_tyoohje_3

3. Valmista kakun täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma.

Luumuinen charlotte russe_tyoohje_4

4. Sekoita rahka, tuorejuusto ja valkosuklaa. Liuota liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja valuta seos tasaisena nauhana rahkaseokseen samalla sekoittaen. Nostele joukkoon kermavaahto.

Luumuinen charlotte russe_tyoohje_5

5. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (n. 2 l) kelmulla. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja vuoraa niillä kulho. Kaada täyte kulhoon.

Luumuinen charlotte russe_tyoohje_6

6. Asettele päälle loput kääretorttuviipaleet. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli. Kumoa kakku.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5