Luumuhyytelöity broilerinmaksapatee

10.3.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Luumuhyytelöity broilerinmaksapatee

Ainekset

2 kappaletta
1 400 g broilerinmaksaa
2 170 g pekonia
3 1 sipuli
4 1 valkosipulin kynsi
5 0,5 tl jauhettua neilikkaa
6 0,25 tl jauhettua muskottipähkinää
7 0,5 tl meiramia
8 0,5 tl suolaa
9 2 munaa
10 2 dl kermaa
11 3 rkl mustaherukkahyytelöä
12 2 rkl konjakkia tai brandya
Pinnalle:
1 1 dl luumuja
2 2 dl lihalientä
3 2 liivatetta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 56 g
Proteiinia 64 g 127 g
Rasvaa 56 g 112 g
Kuitua 3 g 6 g
Energiaa kJ 3 754 7509
Energiaa kcal 898 1795

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata maksa hitaasti jääkaapissa. Valuta huolellisesti ja poista tarvittaessa kalvot. Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota voissa hetken aikaa pannulla ja mausta sipuliseos. Anna jäähtyä. Hienonna tehosekoittimessa maksa, pekoni ja maustettu sipuliseos. Lisää koneen käydessä munat, kerma, mustaherukkahyytelö ja konjakki tai brandy. Kaada massa kahteen noin 1/2 l vetoiseen voideltuun vuokaan ja peitä vuoat huolellisesti foliolla. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin 1 h, kunnes patee on kiinteää. Anna pateiden jäähtyä ja vetäytyä seuraavaan päivään ennen koristelua. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna lihaliemi ja liuota liivatteet kuumaan lihaliemeen. Asettele luumut pateen pinnalle lomittain ja nostele lusikalla liivateseosta niiden päälle. Anna hyytyä kylmässä

Teksti:
Kuvat: timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: maksa patee pekoni sianliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5