Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumu-siirappileipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

3 dl
Piimää
25 g
Hiivaa
1 1/2 dl
Luumumarmeladia
1 - 2 tl
Suolaa
1 rkl
Aniksen siemeniä
2 dl
Grahamjauhoja
7 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Rypsiöljyä

Voiteluun

2 rkl
Siirappia
2 rkl
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, marmeladi ja mausteet joukkoon. Lisää grahamjauhot ja osa vehnäjauhoista vatkaten. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta napakaksi taikinaksi. Anna kohota 45 minuuttia.

Pyöritä jauhotetulla leivinpöydällä leiväksi ja anna kohota 15 minuuttia.

Paista leipä 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kun paistamista on jäljellä 15 minuuttia, sivele leipä siirappi-vedellä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

3059

12802

63,0 g

9,0 g

525,0 g

127,0 g

29,0 g

75,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1 - 2 tl Suolaa,

1 rkl Aniksen siemeniä,

2 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli