Luumu-porsaspata

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Luumu-porsaspata

Ainekset

4 annosta
1 500 g porsaan sisäfileitä
2 2 rkl öljyä
3 2 sipulia
4 2 porkkanaa
5 0,5 purjoa
6 220 g pehmeitä, kivettömiä luumuja
7 5 dl vettä
8 kasvis- tai lihaliemikuutio
9 2 rkl vehnäjauhoja
10 10 mustapippuria
11 1 tl inkivääriä
12 suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 47 g
Proteiinia 28 g 113 g
Rasvaa 13 g 51 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 1 163 4652
Energiaa kcal 278 1112

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa liha poikkisyn viipaleiksi ja ruskista viipaleet pieni erä kerrallaan molemmin puolin öljyssä. Nosta lihapalat pataan.Kuori ja lohko sipulit. Viipaloi porkkanat ja purjo. Ruskista kasvispalojakin hiukan samassa rasvassa ja nosta ne sitten pataan lihojen päälle. Lisää luumut ja liemikuutio. Sekoita pieneen vesitilkkaan jauhot ja sekoita nekin pataan. Kaada loput vedestä paistinpannuun, kiehauta ja sekoita. Kaada vesi pataan lihojen ja kasvisten päälle. Lisää mausteet.Sulje pata kannella ja hauduta hiljalleen 30-40 minuuttia. Tarjoa padan kanssa kasvisriisiä, esimerkiksi purjoriisiä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5