Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumu-konjakkikastike

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Luumuinen kastike viimeistelee joulukinkun. Luumu-konjakkikastike on hyvää ilman konjakkiakin.

Ainekset

3 dl
Kinkun paistolietä
2 dl
Kermaa
1 dl
Luumumarmeladia
1 1/2 rkl
Konjakkia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Siivilöi kinkun paistoliemi kattilaan ja lisää joukkoon kerma ja luumumarmeladi. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta kastike konjakilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kiehauta ja tarjoile.

Vinkki! Kastike onnistuu myös ilman konjakkia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

131

548

9,8 g

6,9 g

8,4 g

7,3 g

0,3 g

0,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli