Luumu-appelsiinisalaatti

31.12.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Luumu-appelsiinisalaatti

Ainekset

4 annosta
1 2 appelsiinia
2 1 punasipuli
3 4 - 6 kuivattua luumua
4 3 rkl saksanpähkinöitä
5 2 rkl hienonnettua basilikaa
6 1 - 2 rkl oliiviöljyä
7 ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 54 g
Proteiinia 3 g 12 g
Rasvaa 11 g 45 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 701 2803
Energiaa kcal 168 670

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa appelsiineista terävällä veitsellä kuoret ja kaikki valkoiset osat irti. Leikkaa appelsiinit vajaan sentin paksuisiksi kiekoiksi.Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Paloittele tai saksi luumut pienemmiksi.Paahda pähkinöitä kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Rouhi pähkinät.Asettele vadille appelsiiniviipaleet. Levitä päälle punasipulit, luumut, pähkinärouhe ja hienonnettu basilika. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: hedelmäsalaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5