Lusikkaleivät

23.3.2015
14 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lusikkaleivät

Monen juhlapöydän perinneleivonnaisia ovat lusikkaleivät. Niiden salaisuus on voi, joka paahdetaan kinuskin tuoksuiseksi. Katso kuvalliset ohjeet lusikkaleipien tekoon. Huomaa, että lusikkaleivät voi valmistaa hyvissä ajoin ennen juhlia ja pakastaa. Sokeroi leivonnaiset vasta ennen tarjoilua.

Ainekset

25 kappaletta
1 200 g voita
2 1,5 dl sokeria
3 4 dl vehnäjauhoja
4 2 tl vaniljasokeria
5 1 tl soodaa
Väliin
1 1,5 dl hilloa tai marmeladia
Pinnalle
1 0,5 dl sokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 433 g
Proteiinia 1 g 30 g
Rasvaa 7 g 166 g
Kuitua 0 g 11 g
Energiaa kJ 561 14025
Energiaa kcal 134 3352

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Lusikkaleivät_ohjekuva1

Kiehauta voi kattilassa ja anna poreilla miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Kun vaahto laskeutuu ja voi ruskistuu, ota pois liedeltä.

Lusikkaleivät_ohjekuva2

Mittaa joukkoon sokeri ja anna jäähtyä sekoittamatta. Sekoita jäähtyneenä.

Lusikkaleivät_ohjekuva3

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Lusikkaleivät_ohjekuva4

Painele taikinaa tiiviisti pikkulusikkaan ja vedä taikinapalat lusikasta leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Lusikkaleivät_ohjekuva6

Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle puolelle hilloa tai marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain.

Lusikkaleivät_ohjekuva6

Pyörittele lusikkaleivät sokerissa. Lusikkaleivät voi pakastaa. Sokeroi ne vasta tarjottaessa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pikkuleivät
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5