Lumikuningattaren jouluhalko

15.12.2013
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lumikuningattaren jouluhalko

Joululeivonnaiseksi sopiva kääretorttu kuorrutetaan valkosuklaalla. Halon oksakohta tehdään tortun päätypalasta.

Ainekset

Pohja
1 4 munaa
2 1,5 dl sokeria
3 1,5 dl perunajauhoja
4 2 tl leivinjauhetta
5 1 tl kanelia
Täyte
1 150 g omena- tai aprikoosimarmeladia
2 1 dl vispikermaa
3 2 rkl fariinisokeria
4 1 tl vaniljasokeria
5 3 - 4 rkl mantelirouhetta
Pinnalle
1 300 g valkosuklaata
2 1 dl kuohukermaa
3 paahdettuja mantelilastuja

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225 asteisessa uunissa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

Kumoa torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä. Levitä pinnalle omena- tai aprikoosimarmeladi. Vaahdota vispikerma, mausta fariinisokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä tortun pinnalle. Ripottele päälle mantelirouhetta. Käännä tiukalle rullalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

Valmista kuorrute. Paloittele valkosuklaa kattilaan ja kaada päälle kuohukerma. Anna sulaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasainen. Jäähdytä ja anna seoksen seistä hetki jääkaapissa.

Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa päädyistä halutessasi palat oksankohdiksi tortun reunoille. Levitä valkosuklaakuorrute tortun pinnalle. Voit halutessasi vaahdottaa seosta sähkövatkaimella. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5