Lohta ja uppomunia

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohta ja uppomunia

Ainekset

1 200 - 300 g graavilohta
Uppomunat :
1 4 aivan tuoretta kananmunaa
2 1 l vettä
3 1 rkl hunaja-omenaviinietikkaa tai
4 2 tl väkiviinaetikkaa
Lisäksi :
1 2 dl kirjolohen mätiä
2 ripaus merisuolaa ja mustapippuria
3 voissa paistettuja jälkiuunileivän paloja
4 ruohosipuli- tai purjosilppua

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 4 g
Proteiinia 92 g
Rasvaa 64 g
Kuitua 0 g
Energiaa kJ 4035
Energiaa kcal 964

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Asettele graavilohi viipaleina vadin molempiin päihin. Nosta keskelle maustettu mäti astiassa. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää etikka. Riko muna kerrallaan kahvikuppiin ja kaada siitä nopeasti pinnan läheltä kipaten poreilevaan veteen. Kokoa valkuainen keltuaisen ympärille kauhalla ja keitä munaa 3-4 minuuttia.Nosta muna reikäkauhalla kattilasta ja laske kylmään vesiastiaan. Jäähdytä ja nosta taas valutettuna tarjoiluvadille. Tee näin muna kerrallaan, kunnes olet hyydyttänyt kaikki. Ripottele munien päälle hiukan suolaa tai valuta pintaan voisulaa.Paista paistinpannussa voissa molemmin puolin ruskeiksi ohuita jälkiuunileivän tai perunalimpun viipaleita ja tarjoa lohen lisänä. Koristele vati vihreällä sipulisilpulla.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5