Lohkoperunat dippikastikkeilla

22.5.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohkoperunat dippikastikkeilla

Ainekset

4 annosta
1 500 g kuorellisia juusto-sipulilohkoperunoita
Tomaattichilidippi:
1 370 g chilillä maustettua tomaattimurskaa
2 1 hienonnettu valkosipulin kynsi
3 2 tl Worcestershire-kastiketta
4 1 rkl ruoko- tai fariinisokeria
5 0,5 tl suolaa
6 2 rkl hienonnettua basilikaa
Avokadotsatsiki
1 1 avokado
2 2 rkl sitruunamehua
3 200 g kermaviiliä
4 1 pussi valmista tsatsiki-dippijauhetta
Currydippi:
1 200 g kevytvalkosipulituorejuustoa
2 1,5 rkl maitoa
3 1 tl currya
4 0,5 tl sokeria
5 suolaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Aamu-, väli- ja iltapalat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lohkoperunat dippikastikkeillaLevitä jäiset lohkoperunat uunipannulle ja paista pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile lämpiminä dippikastikkeiden kanssa.TomaattichilidippiSekoita kaikki aineet keskenään ja anna kastikkeen maustua hetken aikaa viileässä.AvokadotsatsikiKuori hieman pehmeä avokado ja poista sisällä oleva siemen. Hienonna haarukalla sitruunamehun kanssa tasaiseksi soseeksi. Lisää kermaviili ja tsatsikijauhe ja sekoita tasaiseksi dippikastikkeeksi. Anna maustua viileässä.CurrydippiNotkista tuorejuusto maidolla ja mausta currylla, sokerilla ja ripauksella suolaa. Anna kastikkeen maustua viileässä muutaman tunnin ajan.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: dippikastike peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5