Lohivelli eli lohikeitto

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohivelli eli lohikeitto

Ainekset

4 annosta
1 8 perunaa
2 1 l vettä
3 3 - 4 rkl ruisjauhoja
4 300 g ruodotonta kalaa, esim. lohta tai muikkuja
5 1 rkl suolaa
6 6 6 maustepippuria
7 1 sipuli
8 2 rkl voita
9 1 - 2 dl kermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 95 g
Proteiinia 18 g 71 g
Rasvaa 19 g 75 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 409 5635
Energiaa kcal 337 1347

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja lohko perunat kattilaan. Lisää 3/4 vedestä ja kuumenna kiehuvaksi.Sekoita jauhot ja loput vedestä. Kaada liemi kattilaan. Keitä perunat puolikypsiksi välillä pohjaa myöten sekoittaen.Nosta kalapalat perunoiden päälle ja ripottele suola niiden päälle. Hauduta perunat ja kalat kannen alla kypsiksi.Ota kattilasta 1 dl keitinlientä toiseen kattilaan. Lisää siihen kuorittu ja silputtu sipuli, voi ja kerma. Keitä sipuli pehmeäksi. Tarjoa sipulikerma keitosta erillään niin, että jokainen saa nostaa sitä keittoonsa höysteeksi.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kalakeitto lohi lohifilee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5