Lohiseljanka

10.11.2014
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohiseljanka

Tarjoa venäläiseen tapaan valmistettu kalakeitto smetanan kanssa.

Ainekset

1 3 porkkanaa
2 150 - 200 g juuriselleriä
3 1 sipuli
4 1 maustekurkku
5 1 valkosipulinkynsi
6 2 - 3 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
7 1,5 l vettä
8 1 - 2 kalaliemikuutiota
9 75 g tomaattipyreetä
10 1 - 2 laakerinlehteä
11 15 mustapippuria tai 7 maustepippuria
12 800 g lohta kuutioina
13 0,5 - 1 ruukku tilliä tai persiljaa
14 0,5 - 1 sitruunan mehu
15 1 - 2 tl kapriksia
Lisäksi
1 smetanaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 52 g
Proteiinia 164 g
Rasvaa 153 g
Kuitua 19 g
Energiaa kJ 9426
Energiaa kcal 2253

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: smetanaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Venäläinen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Kuori ja käsittele kasvikset: suikaloi porkkana, selleri ja maustekurkku, silppua sipulit. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää kasvikset ja kääntele hetki. Mittaa joukkoon vesi, kalaliemikuutio, tomaattipyree, laakerinlehti ja pippurit. Kiehauta.
 
Lisää lohikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kaprikset, silputut yrtit ja puristettu sitruunan mehu. Tarjoa seuraksi smetanaa.
Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5