Lohisalaattikulho

27.12.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohisalaattikulho

Ruokaisan lohisalaatin voi tehdä lounasevääksi suoraan rasiaan.

Ainekset

4 annosta
1 400 g lohifileetä
2 1 dl kvinoaa
3 2 dl vettä
4 0,5 sitruunan mehu
5 1 rkl oliiviöljyä
6 0,5 tl suolaa
7 1 avokado
8 1 omena
9 1 punasipuli
10 1 pussi salaattisekoitusta
Etikkakurkut
1 0,5 kurkkua
2 1 rkl väkiviinaetikkaa
3 0,5 tl suolaa
4 0,5 tl sokeria
Hernehummus
1 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
2 0,5 sitruunan mehu
3 2 rkl tahinia eli seesamtahnaa
4 0,5 tl jauhettua juustokuminaa
5 2 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 96 g
Proteiinia 25 g 101 g
Rasvaa 31 g 125 g
Kuitua 8 g 31 g
Energiaa kJ 2 022 8086
Energiaa kcal 483 1933

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tahinia eli seesamtahnaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele kvinoa siivilässä kuumalla vedellä. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Valuta vesi kvinoasta. Sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, öljy ja suola.

Valmista etikkakurkut. Vedä juustohöylällä kurkusta lastuja. Sekoita kulhossa mausteiden kanssa.

Valmista hernehummus. Keitä herneitä vähässä vedessä minuutti. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Siirrä teholeikkuriin muiden ainesten kanssa. Aja tahnaksi.

Leikkaa lohifileestä noin 1,5 cm:n paksuisia viipaleita. Paista viipaleet pannulla. Mausta kevyesti suolalla.

Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja omena, viipaloi sipuli. Laita tarjoilukulhoihin salaattia ja asettele päälle loput ainekset.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5