Lohipuikot

20.2.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
 Lohipuikot

Tee itse kalapuikkoja – tavallista paremmat kalapuikot maistuvat koko perheelle! Jauha lohi monitoimikoneessa, paneroi kalapuikot korppujauholla ja paista pannulla kohtalaisella lämmöllä. Katso, miten teet kotitekoiset kalapuikot! Tarjoa kalapuikot tartarkastikkeen kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 400 g ruodotonta lohta
2 0,5 tl suolaa
3 1 rkl sitruunanmehua
4 1 - 2 rkl tillisilppua
5 ripaus valkopippuria
6 2 munaa
7 2 dl korppujauhoja
8 0,5 tl suolaa
Paistamiseen
1 öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 75 g
Proteiinia 25 g 99 g
Rasvaa 16 g 66 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 354 5415
Energiaa kcal 324 1294

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: öljyä

Reseptitiedot

Ruokavalio Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Jauha lohi karkeaksi monitoimikoneessa. Mausta massa suolalla, pippurilla, tillillä ja sitruunamehulla. Muotoile taikinasta 5 cm:n pituisia puikkoja. Riko munat syvälle lautaselle. Pane toiselle lautaselle korppujauhot ja mausteet. Kasta puikot ensin munaan, sitten korppujauhoihin.

Anna puikkojen kuivahtaa hetki. Kuumenna öljy pannulla. Paista kalapuikot kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi. Tarjoa tartarkastikkeen kanssa.

 

 

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5