Lohipuikot ja kylmä tartarkastike

14.5.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohipuikot ja kylmä tartarkastike

Ainekset

4 annosta
1 700 g lohifileetä
2 1 kananmuna
3 1 rkl vettä
4 3 vaaleaa, hieman kuivahtanutta leipäviipaletta
5 2 rkl vehnäjauhoja
6 3 rkl hienonnettua tilliä
7 ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
Paistamiseen
1 margariinia ja öljyä
Tartar-kastike
1 1 prk kermaviiliä (200 g)
2 3 rkl majoneesia
3 3 rkl sinappikurkkusalaattia
4 ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 74 g
Proteiinia 38 g 152 g
Rasvaa 49 g 197 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 2 793 11171
Energiaa kcal 668 2670

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohi kahdeksaan tasakokoiseen ja suorakulmaiseen annospalaan. Vatkaa syvällä lautasella kanamuna ja vesi. Jauha pienessä tehosekoittimessa leipäviipaleet hienoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, tilli ja mausteet ja aja tasaiseksi. Kaada seos toiselle lautaselle. Kierittele lohiviipaleet ensin kanamunaseoksessa ja sitten leipäjauheessa. Anna lohipalojen vetäytyä kastikkeen teon ajan.Sekoita kermaviilin joukkoon majoneesi ja sinappikurkkusalaatti. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paista lohipalat margariini-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi. Tarjoile kylmän tartarkastikkeen kanssa

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kermaviili lohi lohifilee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5