Lohipoke salaattikupissa

17.1.2018
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohipoke salaattikupissa

Lado salaatinlehdelle havaijilaisittain maustettua raakakypsytettyä lohta ja verigreippiä. Herkuttele käsin!

Ainekset

4 annosta
1 500 g kirjolohifileetä
2 2 verigreippiä
3 2 kevätsipulinvartta
4 1 valkosipulinkynsi
5 1 punainen chili
6 0,5 dl soijakastiketta
7 1 rkl seesamiöljyä
8 1 rkl seesaminsiemeniä
Lisäksi
1 1,5 dl basmatiriisiä
2 1 pussi lehtisalaattia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 140 g
Proteiinia 26 g 103 g
Rasvaa 19 g 76 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 742 6966
Energiaa kcal 416 1665

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi 1–1 ½ cm:n paloiksi. Purista yhden greipin mehu. Kuori toinen greippi ja paloittele hedelmäliha. Hienonna kevätsipulit, valkosipuli ja chili.

Yhdistä isossa kulhossa greippimehu, soijakastike ja öljy. Lisää lohi, greippi, sipulit ja chili. Sekoita hyvin.

Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1 minuutti. Sekoita ne kalan joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin riisin keittämisen ajaksi.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä hetki. Irrota salaatin lehdet ja annostele niille riisiä ja lohipokea.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5