Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohipiirakka kermaviili-voitaikinasta

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

Kermaviili-voitaikina

150 g
Leivontamargariinia
5 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Kermaviiliä

Täyte

400 - 500 g
Lohta tai kirjolohta ruodottomina fileinä
1/2 dl
Puuroriisiä
Vettä, suolaa
3 - 4 kpl
Keitttyä munaa
1/2 dl
Kermaa
Nippu tilliä silputtuna
Ripaus valkopippuria

Voiteluun

Munaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kermaviili-voitaikinaan rasva ja jauhot sekä leivinjauhe. Lisää kermaviili ja sekoita taikina sileäksi, nosta kylmään puoleksi tunniksi.

Valmistele täyte keittämällä riisit pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä, kuori ja hienonna myös munat. Jäähdytä molemmat ja yhdistä. Lisää seokseen hiukan kermaa, tillisilppua ja valkopippuria.

Kaaviloi taikina levyksi. Peitä puolet siitä riisiseoksella ja sen pinta kalafileekerroksella, paksulla tai ohuella makusi mukaan. Taita toinen puoli taikinaa päälle ja sulje piirakan reunat. Koristele pinta vetämällä siihen jälkiä haarukan piikeillä. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 2.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.