Lohipiirakka kermaviili-voitaikinasta

2.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohipiirakka kermaviili-voitaikinasta

Ainekset

Kermaviili-voitaikina
1 150 g leivontamargariinia
2 5 dl vehnäjauhoja
3 2 tl leivinjauhetta
4 2 dl kermaviiliä
Täyte
1 400 - 500 g lohta tai kirjolohta ruodottomina fileinä
2 0,5 dl puuroriisiä
3 vettä, suolaa
4 3 - 4 keitttyä munaa
5 0,5 dl kermaa
6 nippu tilliä silputtuna
7 ripaus valkopippuria
Voiteluun
1 munaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 271 g
Proteiinia 139 g
Rasvaa 225 g
Kuitua 12 g
Energiaa kJ 15298
Energiaa kcal 3656

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kermaviili-voitaikinaan rasva ja jauhot sekä leivinjauhe. Lisää kermaviili ja sekoita taikina sileäksi, nosta kylmään puoleksi tunniksi.

Valmistele täyte keittämällä riisit pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä, kuori ja hienonna myös munat. Jäähdytä molemmat ja yhdistä. Lisää seokseen hiukan kermaa, tillisilppua ja valkopippuria.

Kaaviloi taikina levyksi. Peitä puolet siitä riisiseoksella ja sen pinta kalafileekerroksella, paksulla tai ohuella makusi mukaan. Taita toinen puoli taikinaa päälle ja sulje piirakan reunat. Koristele pinta vetämällä siihen jälkiä haarukan piikeillä. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5