Lohipata

20.12.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohipata

Ainekset

4 annosta
1 500 g perunaa (kiinteä lajike)
2 1 purjosipuli
3 1 sipuli
4 1 paprika
5 2 rkl öljyä
6 1 tl currya
7 4 dl kalalientä (fondista tai kuutiosta valmistettua)
8 1 prk (2,5 dl) maustettua ruokakermaa
9 400 g nahatonta lohifileetä
10 0,5 dl silputtua tilliä
11 ripaus suolaa
12 1 tl rouhittua roseepippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 105 g
Proteiinia 24 g 98 g
Rasvaa 27 g 109 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 883 7531
Energiaa kcal 450 1800

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise ja huuhtele purjosipuli. Viipaloi se melko paksuiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Halkaise, huuhtele ja kuutioi paprika. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää curry ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää kalaliemi.Hauduta aineksia kannen alla keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää kerma ja paloiteltu lohi. Hauduta vielä muutama minuutti, kunnes kala kypsyy.Mausta lopuksi tillillä, suolalla ja roseepippurilla. Tarkista maku.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee pata peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5