Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohipastrami

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Juhlapöytään sopiva lohipastrami saa makua pippurista ja juustokuminasta. Valmistus on helppoa, mutta maustumiseen on syytä varata aikaa.

Ainekset

600 g
lohifileen keskipalaa
1/2 dl
karkeaa merisuolaa
2 tl
juustokuminaa
2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
roseepippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lohifileestä nahka, ruodot ja rasva. Leikkaa lohi pitkittäin ruotoviivan suuntaisesti neljäksi tangoksi. Mausta tangot suolalla ja kääri jokainen yksitellen kelmuun. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

600 g
lohifileen keskipalaa
1/2 dl
karkeaa merisuolaa
2

Poista kelmu ja suola. Paahda kaksi lohitankoa kerrallaan kuivalla, kuumalla pannulla noin 10 sekuntia jokaiselta puolelta niin, että tankojen pinnat paahtuvat kevyesti.

3

Sekoita mausteet matalalla lautasella. Pyöräytä lohitankojen pinnat mausteseoksessa. Kääri jokainen tanko yksitellen tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

2 tl
juustokuminaa
2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
roseepippuria rouhittuna
4

Poista kelmut ja leikkaa tangot noin 1 ½ cm viipaleiksi. Tarjoa lohipastrami esimerkiksi kevyeltä salaattipetiltä tillillä ja sitruunalla maustetun ranskankerman kera.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.11.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

119

500

8,1 g

1,6 g

0,4 g

0,2 g

11,2 g

6,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli