Lohimedaljongit

28.8.2007
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohimedaljongit

Ainekset

4 annosta
1 800 g nahallista lohifileetä
2 suolaa
3 pippuria
4 sitruunamehua
5 öljyä paistamiseen
Kastike:
1 1 dl tuoretta tilliä
2 1 dl ruohosipulia
3 2 rkl kapriksia
4 0,25 tl pippurisekoitusta
5 2 tl sinappia
6 400 g kevytranskankermaa
7 1 tl juoksevaa hunajaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 20 g
Proteiinia 40 g 158 g
Rasvaa 44 g 177 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 2 415 9661
Energiaa kcal 577 2309

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Fileen leikkaaminen

1. Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa fileestä terävällä veitsellä noin 3 cm:n levyinen viilto kalan nahkaan saakka.

Fileen paloittelu

2. Leikkaa 3 cm:n päästä uusi viilto ja leikkaa myös nahka poikki, jotta pala irtoaa. Leikkaa samaan tapaan paloja fileestä.

Palojen maustaminen

3. Käännä palat auki perhosen muotoon siten, että nahka jää alapuolelle. Mausta medaljongit suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla molemmin puolin.

Palojen kypsentäminen

4. Paista kypsäksi rasvassa paistinpannulla muutaman minuutin ajan. Kypsennysaika riippuu kalan paksuudesta. Paista ensin avonainen puoli alaspäin, jotta medaljonki pysyy kasassa ja näyttää hyvältä vielä pöydässäkin.Valmista kastike. Hienonna tilli, ruohosipuli ja kaprikset. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa lohi kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera..

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5