Lohilaksa

21.10.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohilaksa

Aasialaisella twistillä maustettu lohikeitto maistuu tulisen raikkaalta.

Ainekset

4 annosta
1 400 g lohifileetä
2 7 dl kalalientä
3 1 prk (400 g) kookosmaitoa
4 pala tuoretta inkivääriä
5 1 limetin kuori ja mehu
6 2 rkl punaista thai-currytahnaa
7 1 rkl sokeria
8 100 g nuudeleita
9 1 pussi (200 g) pilkottuja pakastepapuja
10 0,5 punaista chiliä
Pinnalle
1 tuoreita yrttejä, esim. persilja, minttu

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 101 g
Proteiinia 24 g 97 g
Rasvaa 36 g 144 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 2 186 8742
Energiaa kcal 522 2089

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: punaista thai-currytahnaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista lohesta ruodot ja nahka. Paloittele lohi. Mittaa kattilaan kalaliemi ja lisää joukkoon kookosmaito, pilkottu inkivääri, raastetun limetin kuori sekä currytahna ja sokeri. Keitä 5 minuuttia.

Murenna liemeen nuudelit, lisää lohipalat, pavut ja hienonnettu chili. Keitä hiljalleen 3–4 minuuttia kunnes lohi ja nuudelit ovat kypsiä. Viimeistele keitto limetin mehulla ja hienonnetuilla yrteillä.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5