Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohilaksa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Aasialaisella twistillä maustettu lohikeitto maistuu tulisen raikkaalta.

Ainekset

400 g
Lohifileetä
7 dl
Kalalientä
1 kpl
(400 g) kookosmaitoa
Pala tuoretta inkivääriä
1 kpl
Limetin kuori ja mehu
2 rkl
Punaista thai-currytahnaa
1 rkl
Sokeria
100 g
Nuudeleita
1 kpl
(200 g) pilkottuja pakastepapuja
1/2 kpl
Punaista chiliä

Pinnalle

Tuoreita yrttejä, esim. persilja, minttu

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lohesta ruodot ja nahka. Paloittele lohi. Mittaa kattilaan kalaliemi ja lisää joukkoon kookosmaito, pilkottu inkivääri, raastetun limetin kuori sekä currytahna ja sokeri. Keitä 5 minuuttia.

Murenna liemeen nuudelit, lisää lohipalat, pavut ja hienonnettu chili. Keitä hiljalleen 3–4 minuuttia kunnes lohi ja nuudelit ovat kypsiä. Viimeistele keitto limetin mehulla ja hienonnetuilla yrteillä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

364

1523

19,8 g

7,5 g

20,5 g

4,0 g

0,8 g

25,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala tuoretta inkivääriä,

2 rkl Punaista thai-currytahnaa,

Punaista chiliä,

Tuoreita yrttejä, esim, persilja, minttu.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli