Lohilaatikko

25.8.2011
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohilaatikko

Ainekset

7 annosta
1 1 purjo
2 2 sipulia
3 4 porkkanaa
4 200 g palsternakkaa
5 1 kg perunoita
6 600 g ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
7 1 - 2 rkl margariinia tai öljyä vuoan voiteluun
Lisäksi
1 1 tl fenkolinsiemeniä
2 1,5 tl suolaa
3 1 tl vastarouhittua mustapippuria
4 2 dl silputtua tilliä
5 0,5 dl sitruunamehua
6 4 dl ruokakermaa
7 4 kananmunaa
8 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 193 g
Proteiinia 28 g 197 g
Rasvaa 28 g 199 g
Kuitua 4 g 31 g
Energiaa kJ 2 042 14293
Energiaa kcal 488 3416
Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Vihannesten viipaloiminen

1. Kuori ja viipaloi ohuiksi sipulit, porkkanat, palsternakka ja perunat.

Lohifileen suikaloiminen

2. Leikkaa nahaton lohifilee suikaleiksi.

Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta.

3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta.

Lohilaatikon maustaminen

4. Lisää kerrosten väliin fenkolinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua.

Lohilaatikon paistaminen

5. Yhdistä kulhossa kerma ja munat. Valuta seos vuokaan. Paista laatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 60 minuuttia.

Juustoraasteen lisääminen

6. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä 20–30 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5