Lohikeitto ja ruisleipäkrutongit

24.6.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohikeitto ja ruisleipäkrutongit

Kermainen lohikeitto maistuu erityisen hyvältä kylmänä talvipäivänä. Viimeistele keittoannokset leipäkuutioilla.

Ainekset

4 annosta
1 3 porkkanaa
2 700 g perunaa
3 1 purjo
4 1 l vähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
5 500 g lohifileetä
6 2 dl maitoa
7 2 dl kermaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 0,5 tl suolaa
10 1 ruukku tilliä
Päälle
1 4 viipaletta ruisleipää
2 1 rkl öljyä tai margariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 207 g
Proteiinia 34 g 135 g
Rasvaa 42 g 166 g
Kuitua 8 g 32 g
Energiaa kJ 3 005 12019
Energiaa kcal 718 2873

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele porkkanat. Pese perunat hyvin ja paloittele ne. Huuhtele ja suikaloi purjo.Siirrä paloitellut kasvikset kattilaan ja lisää kasvisliemi. Keitä kypsiksi keskilämmöllä ja kannen alla, noin 20 minuuttia.Poista lohifileestä nahka ja kuutioi kala. Lisää kalakuutiot liemeen ja keitä muutaman minuutin ajan.Lisää kevytmaito ja kerma. Kiehauta keitto ja mausta lopuksi mustapippurilla, suolalla ja silputulla tillillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.Kuutioi ruisleipä. Kuumenna rasva pannussa ja paista siinä leipäkuutiot rapeiksi ja kauniin värisiksi. Viimeistele keittoannokset leipäkuutioilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5