Lohikakut

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohikakut

Ainekset

4 annosta
1 1 viipaloitu grahamvuokaleipä
2 4 - 8 viipaletta kylmä- tai lämminsavustettua lohta tai kirjolohta
3 nippu tilliä
4 250 g italiansalaattia
5 1 - 2 dl kevytmajoneesia
6 100 g kirjolohen mätiä
7 suolaa ja mustapippuria
Vadille:
1 250 g säilöttyjä herneitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 45 g 180 g
Proteiinia 19 g 75 g
Rasvaa 24 g 95 g
Kuitua 8 g 33 g
Energiaa kJ 1 971 7884
Energiaa kcal 471 1884

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa leipäviipaleista muotilla tai juomalasin reunalla pyörylöitä, neljään pieneen kakkuun yhteensä 12 kpl. Levitä niiden päälle ensin italiansalaatti. Nosta kolme pyörylää päällekkäin niin, että laitat väleihin viipaleet savulohta ja hiukan tillisilppua. Paina leipäpalat hyvin toisiinsa kiinni ja voitele pinta sekä reunat majoneesilla. Nosta kakut vadille ja laita jääkaappiin tunniksi mehustumaan.Pursota pintaan loput majoneesista, jaa mäti kakkujen päälle ja mausta juuri ennen tarjoamista. Koristele kakut tillinoksalla ja kaada vadille valutetut säilykeherneet. Tarjoa lohikakut alkupalana liha-aterialla tai pikkusuolaisena teen kera.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5