Lohikakku

6.3.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohikakku

Ainekset

10 annosta
1 3 pyöreää tummaa leipää
2 3 pyöreää rieskaa
Kostutukseen
1 1 - 2 dl kala- tai kasvislientä tai maitoa
Täyte 1
1 250 g kylmäsavulohta
2 1 dl kevytmajoneesia
3 2 rkl sitruunamehua
4 2 rkl silputtua tilliä
5 sitruunapippuria
Täyte 2
1 25 g voita tai margariinia
2 0,5 dl persiljaa silputtuna
3 0,5 dl tilliä silputtuna
Täyte 3
1 2 rkl silputtua ruohosipulia
2 100 g kirjolohen mätiä
3 1 dl kevytranskankermaa
Päälle
1 200 g graavilohta ohuina siivuina
2 1 - 2 dl tummia kivettömiä oliiveja tai kapriksia
3 1 rkl silputtua ruohosipulia
4 200 g kirjolohenmätiä
Reunoille
1 200 g tuorejuustoa, esim. valkosipulilla maustettua
2 1 rkl kevytranskankermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 147 g
Proteiinia 17 g 174 g
Rasvaa 17 g 169 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 1 176 11760
Energiaa kcal 281 2811

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Brunssi
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita hienonnetut täyteaineet keskenään ja levitä täytteet vuorotellen kostutettujen leipien väliin. Kokoa kakku, kääri se kelmuun ja aseta päälle paino. Pane kakku kylmään seuraavaan päivään. Notkista tuorejuusto ranskankermalla ja levitä seos tasaisesti kakun reunoille. Aseta kakun pinnalle graavilohisiivut ja niiden päälle raidoiksi mäti ja puolitetut oliivit tai kaprikset.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5