Lohiceviche-hedelmäsalaatti

23.3.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohiceviche-hedelmäsalaatti

Ceviche tarkoittaa limetillä raakakypsettyä kalaa. Lohiceviche-hedelmäsalaatti on loistava ruokaidea kevään juhliin.

Ainekset

4 annosta
1 400 g lohifileetä
2 2 limetin mehu
3 1 rkl öljyä
4 1 hienonnettu chili
5 2 rkl basilika- tai korianterisilppua
6 0,8 tl suolaa
7 0,5 tl mustapippuria
8 1 kypsä avokado
9 1 pieni mango
10 1 punasipuli
11 1 rkl punaviinietikkaa
12 ripaus sokeria
13 ripaus suolaa
14 1 viipaloitu chili
Koristeeksi
1 basilikaa tai korianteria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 30 g
Proteiinia 20 g 81 g
Rasvaa 23 g 92 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 334 5335
Energiaa kcal 319 1275

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Piknik, Brunssi, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita limettimehu, öljy ja mausteet keskenään. Kääntele liemi lohipaloihin. Anna kalan "kypsyä" liemessä 3–4 tuntia.

Leikkaa punasipuli renkaiksi, lisää joukkoon viinietikka ja ripaus suolaa sekä sokeria. Anna maustua.

Leikkaa avokado ja mango kuutioksi. Asettele ainekset omiksi ryhmikseen tarjoiluvadille. Koristele basilikalla tai korianterilla ja ohuilla chiliviipaleilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5