Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohi-tsatsikisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Lämminsavulohta
1 kpl
Kurkku
3 kpl
Nektariinia tai 4 luumua
1 kpl
Ruukku salaattia

Tsatsikikastike

200 g
Turkkilaista jogurttia
1 dl
Silputtua tilliä
1/2 tl
Kuivattua tai 2 rkl tuoretta minttua
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 tl
Juoksevaa hunajaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista tsatsikikastike. Yhdistä kulhossa kastikeainekset. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa 1-2 tuntia.

Perkaa savulohi. Huuhtele ja kuori kurkku. Ota kurkusta juustohöylällä pitkiä ja leveitä suikaleita. Huuhtele ja halkaise hedelmät ja poista kivet. Lohko hedelmät. Huuhtele salaatti tarvittaessa ja kuivaa salaattilingossa tai puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.

Kokoa salaatin päälle savulohta, kurkkusuikaleita ja hedelmälohkoja. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.6.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

422

1766

29,3 g

8,8 g

12,8 g

12,8 g

4,0 g

26,0 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Silputtua tilliä,

0,5 tl Kuivattua tai 2 rkl tuoretta minttua,

Valkosipulinkynsi,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli