Lohi-piparjuurilaatikko

21.1.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohi-piparjuurilaatikko

Ainekset

6 annosta
1 1,2 kg perunoita
2 400 g lohifileetä
3 0,5 tl suolaa
4 1 sipuli
5 1 rkl öljyä
6 150 g kylmäsavulohiviipaleita
7 1 dl tuoretta tilliä
Munamaito
1 1 muna
2 2 dl kermaa
3 1 dl maitoa
4 1 tl suolaa
5 3 rkl piparjuuritahnaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 202 g
Proteiinia 22 g 132 g
Rasvaa 28 g 168 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 2 000 11999
Energiaa kcal 478 2868

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tuoretta tilliä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja viipaloi perunat. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Viipaloi lohifilee ja mausta kevyesti suolalla. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä.

Voitele uunivuoka. Lado puolet perunaviipaleista pohjalle, aseta päälle lohi- ja kylmäsavulohiviipaleet, kuullotettu sipuli ja hienonnettu tilli. Lisää loput perunaviipaleet.

Sekoita munamaidon ainekset ja kaada vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa ensin tunti. Nosta lämpö 225-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 10–15 minuuttia. Anna vetäytyä hetki folion alla ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5