Lohi-piparjuurikeitto

18.1.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohi-piparjuurikeitto

Keitä maukas lohikeitto! Tämä lohikeitto saa makua lohesta, kasviksista ja piparjuuritahnasta. Lisää lohi-piparjuurikeittoon lopuksi maustekurkkua ja ranskankermaa. Tarjoa lohikeitto hyvän leivän kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 pala purjoa
2 2 porkkanaa
3 100 g juuriselleriä
4 5 perunaa
5 1 rkl öljyä
6 1,2 l vettä
7 2 kalaliemikuutiota
8 4 rkl piparjuuritahnaa
9 500 g lohifileetä
10 1 maustekurkku
11 1 prk (150 g) ranskankermaa
12 ripaus suolaa
13 4 rkl hienonnettua tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 75 g
Proteiinia 27 g 109 g
Rasvaa 32 g 128 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 986 7945
Energiaa kcal 475 1899

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Kuori porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa kasvikset ohuiksi tikuiksi. Kuori ja paloittele perunat. Kuullota purjo öljyssä kattilassa. Lisää juurekset ja anna pehmentyä. Lisää vesi, liemikuutiot ja piparjuuritahna. Keitä kasvikset puolikypsiksi n. 10 minuuttia.

Poista lohifileestä ruodot ja nahka, kuutioi filee. Paloittele kurkku. Lisää keittoon lohipalat, kurkut ja ranskankerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja tillillä.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5