Lohi-linssisalaatti

25.7.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohi-linssisalaatti

Vihreät linssit imevät itseensä runsaasti makuja ja rikastavat lohisalaattia.

Ainekset

4 annosta
1 3 dl vihreitä linssejä
2 4 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
3 400 g lohifileetä
4 1 rkl soijakastiketta
5 1,5 tl cajunmaustetta (suolaton)
6 1 tl suolaa
7 250 g kirsikkatomaatteja
8 0,5 kurkkua
9 1 punasipuli
10 1 ruukku rucolaa
Kastike
1 1 limetin mehu
2 1,5 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä tai oliiviöljyä
3 ripaus suolaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 130 g
Proteiinia 34 g 138 g
Rasvaa 21 g 83 g
Kuitua 7 g 28 g
Energiaa kJ 1 912 7648
Energiaa kcal 457 1828

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada linssien joukkoon. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Poista lohesta ruodot. Nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin öljytylle parilalle tai grillialustalla kuumaan grilliin. Anna paahtua hyvin. Käännä ja vähennä lämpöä. Paista juuri ja juuri kypsäksi. Mausta pinta soijakastikkeella, cajunmausteella ja suolalla. Pilko tomaatit, kurkku, kuorittu sipuli ja sekoita linssien joukkoon rucolan kanssa. Paloittele lohi ja lisää salaattiin.

 

Vinkki:

Jos et omista ruotopihtejä, ruodot voi poistaa myös kuorimaveitsellä. Ujuta ruodon pää kuorimaveitsen kolosta sisään, käännä veitsi kaltevaan asentoon, pidä ruodosta kiinni ja nykäise irti.

 

 

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5