Lohi-kookoskeitto

22.4.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohi-kookoskeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 l vettä
2 1 sipulia
3 0,5 purjosipulia
4 2 valkosipulinkynttä
5 2 rkl viipaloitua tuoretta inkivääriä
6 1 tl jauhettua korianteria
7 1 tl suolaa
8 1 prk (400 ml) kookosmaitoa
9 4 tomaattia
10 500 g nahatonta lohifileetä
11 1 pussi (180 g) isoja pakastekatkarapuja
12 tuoreyrttiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 31 g
Proteiinia 33 g 132 g
Rasvaa 39 g 157 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 2 146 8586
Energiaa kcal 513 2052

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta kattilassa vesi ja lisää kuorittu ja ohueksi viipaloitu sipuli, huuhdeltu ja suikaloitu purjo, kuoritut ja silputut valkosipulinkynnet, inkivääri sekä korianteri ja suola. Keitä keskilämmöllä viitisen minuuttia, jotta liemeen liukenee makua. Lisää kookosmaito, kuutioidut tomaatit ja paloiteltu lohifilee. Kypsennä keskilämmöllä kymmenen minuuttia. Lisää jäiset katkaravut ja anna niiden kuumentua. Älä enää keitä, jotta katkaravut eivät muutu sitkeiksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta silputulla tuoreyrtillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5