Lohi-chowder

27.5.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohi-chowder

Amerikkalaistyyppisessä keitossa kasvikset soseutetaan ja pinnalle nostetaan kypsää lohta, kapriksia ja tilliä.

Ainekset

4 annosta
1 300 g kypsää lohta (esim. savulohta)
2 1 purjon valkoinen osa
3 2 valkosipulinkynttä
4 3 - 4 (300 g) perunaa
5 1 porkkana
6 1 rkl voita
7 2 rkl tomaattipyreetä
8 5 dl vettä
9 1 dl valkoviiniä
10 1,5 kalaliemikuutiota
11 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
12 0,5 tl suolaa
13 ripaus valkopippuria
14 1 rkl sitruunamehua
15 1 rkl kapriksia
16 3 rkl tillisilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 62 g
Proteiinia 19 g 75 g
Rasvaa 33 g 131 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 874 7498
Energiaa kcal 448 1792

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: kapriksia

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Amerikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise, huuhtele ja silppua purjo. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana.

Kuumenna voi kattilassa, lisää kasvikset ja pyree. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Kaada päälle vesi ja viini. Murenna liemikuutio joukkoon. Anna keiton kiehua 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kuumenna.

Ruodi ja paloittele kala. Lisää kalapalat, kaprikset ja silputtu tilli keittoannosten pinnalle.

Vinkki: Laita keiton pinnalle pari pientä palaa tummaa, paahdettua saaristolaisleipää.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5