Linssimuhennos

17.1.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

1 100 g vihreitä tai punaisia linssejä
2 5 dl vettä
3 0,25 maustepaprikaa
4 0,5 prk (à 400 g) tomaattimursketta
5 2 kpl valkosipulinkynttä
6 0,5 tl suolaa
7 1 pala tuoretta inkiväärinjuurta
8 0,5 tl jeeraa (juustokuminaa)
9 0,5 tl kurkumaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 67 g
Proteiinia 27 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 15 g
Energiaa kJ 1675
Energiaa kcal 400

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhdo linssit kylmällä vedellä ja valuta. Kaada ne sitten kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna hitaasti ja lisää halkaistua ja paloiteltua maustepaprikaa, josta siemenet on poistettu, tomaattimursketta ja kuoritut, hienonnetut valkosipulinkynnet.Keitä sekoittaen 15 minuuttia.Lisää suola, raastettu inkivääri, jeera ja kurkuma. Alenna lämpöä ja keitä edelleen 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä.Punaiset linssit kypsyvät vihreitä nopeammin.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: linssit tomaattimurska
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5