Linssibolognese

25.9.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Linssibolognese

Perinteinen bolognesekastike muuntautuu linsseillä maukkaaksi ja täyttäväksi kasvisruoaksi.

Ainekset

4 annosta
1 1 porkkana
2 1 - 2 varsisellerin vartta
3 1 sipuli
4 3 valkosipulinkynttä
5 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
6 4 dl vettä
7 1 kasvisliemikuutio
8 2 dl punaisia linssejä (kuivattuja)
9 1 rkl oliiviöljyä
10 0,5 tl suolaa
11 0,5 tl mustapippuria
12 1 tl oreganoa
13 1 ruukku basilikaa
14 2 tomaattia
Lisäksi
1 400 g spagettia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 98 g 393 g
Proteiinia 23 g 91 g
Rasvaa 6 g 25 g
Kuitua 13 g 52 g
Energiaa kJ 2 294 9178
Energiaa kcal 548 2194

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota kasviksia öljyssä hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja linssit. Keitä ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä ja kastike on sopivan sakeaa.

Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika ja tomaatit ja lisää kastikkeeseen.

Tarjoile kastike keitetyn spagetin kanssa.

Vinkki: Korvaa osa spagetista ohuilla porkkanasuikaleilla. Kuori 2 porkkanaa ja suikaloi ne esimerkiksi mandoliinilla tai spiraalileikkurilla.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5