Linssi-kasvispata

25.9.2012
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Linssi-kasvispata

Maukas linssipata maistuu sellaisenaan tai lisukkeena. Linssi-kasvispata saa makua mm. kurkumasta ja garam masalasta, ruokaisuutta lantusta.

Ainekset

2 annosta
1 pala purjoa
2 1 valkosipulinkynsi
3 1 rkl öljyä
4 1 tl kurkumaa
5 1 tl garam masala -mausteseosta
6 1 porkkana
7 pala (200 g) lanttua
8 300 g kukkakaalia
9 1 dl punaisia linssejä
10 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
11 1 dl vettä
12 ripaus suolaa
13 ripaus rouhittua mustapippuria
14 0,5 sitruunan mehu

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 39 g 78 g
Proteiinia 15 g 30 g
Rasvaa 8 g 17 g
Kuitua 13 g 26 g
Energiaa kJ 1 246 2492
Energiaa kcal 298 596

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise purjo ja huuhtele huolella. Hienonna purjo ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy, kurkuma ja mausteseos paistokasarissa. Lisää joukkoon purjosuikaleet ja hienonnettu valkosipuli. Kääntele hetki. Kuori porkkana ja lanttu ja paloittele kaikki kasvikset. Nosta kasvikset kasariin huuhdeltujen linssien kanssa. Kääntele muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna padan kiehua noin 10 minuuttia tai, kunnes linssit ja kasvikset ovat kypsiä. Mausta pata sitruunamehulla.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5