Linsseillä rikastetut jauhelihapihvit

18.3.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Linsseillä rikastetut jauhelihapihvit

Täydennä mureketaikinaa käyttövalmiilla linsseillä. Linssit tuovat pihveihin rutkasti lisää proteiinia ja kuitua sekä mukavan suutuntuman.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (400 g) vähärasvaista jauhelihaa
2 2 kananmunaa
3 1 dl paahdettua sipulirouhetta
4 1 tl suolaa
5 0,5 tl rouhittua mustapippuria
6 1 prk (290 g) punaisia kypsiä linssejä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 18 g
Proteiinia 24 g 94 g
Rasvaa 10 g 40 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 849 3396
Energiaa kcal 203 812

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (290 g) punaisia kypsiä linssejä

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Sekoita jauheliha, kananmunat, sipulirouhe, suola ja mustapippuri kulhossa.
  2. Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Sekoita linssit jauhelihataikinaan. Painele taikinaa käsin, kunnes se on tasaista ja kiinteää.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa mureketaikina 12 kasaan leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile kostutetuin käsin pyöreiksi pihveiksi. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  4. Tarjoa pihvit esimerkiksi pinaattiperunamuusin kanssa.

Vinkki: Mausta perunamuusi pinaatilla. Lisää neljän hengen muusiannokseen 100 grammaa sulatettua pakastepinaattia ennen soseuttamista. Kokeile maustaa valmis muusi myös pestolla, tuoreilla yrteillä tai kuutioidulla tomaatilla.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5