Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Linnapaisti

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista juhlava ateria naudan sisäpaistista. Tarjoa keitettyjen kasvisten ja perunoiden kera. Kermainen kastike viimeistelee annoksen. Katso kuvalliset ohjeet linnapaistin tekoon!

Ainekset

1 1/5 kg
Naudan sisäpaistia
1 rkl
Öljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Keitinliemi

1 kpl
Sipuli
6 kpl
Anjovisfileetä
1 rkl
Siirappia
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 kpl
Laakerinlehti
5 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Porkkana
6 dl
Vettä

Kastike

3 dl
Keitinlientä
1 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Margariinia tai voita
2 rkl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön reilu tunti ennen kypsentämistä. Ruskista paisti padassa tai kasarissa. Nosta syrjään ja hiero pintaan mausteet.

2

Kuori ja paloittele sipuli. Lisää kasariin anjovisfileiden, siirapin ja etikan kanssa. Kuullota ne. Lisää joukkoon mausteet, kuorittu ja paloiteltu porkkana sekä vesi. Kiehauta.

3

Nosta paisti pataan. Kuori vaahto pois. Keitä paistia reilu tunti tai kunnes mittari näyttää noin 72 astetta. Valele liemellä ja kääntele paistia kypsennyksen aikana.

4

Kääri paisti leivinpaperiin ja sitten folioon. Siivilöi liemi.

5

Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on n. 3 dl. Lisää kerma ja kiehauta.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

376

1574

18,3 g

9,0 g

6,5 g

4,0 g

0,5 g

45,7 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Laakerinlehti,

Maustepippuria,

6 dl Vettä,

3 dl Keitinlientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli