Linnapaisti

21.9.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Linnapaisti

Valmista juhlava ateria naudan sisäpaistista. Tarjoa keitettyjen kasvisten ja perunoiden kera. Kermainen kastike viimeistelee annoksen. Katso kuvalliset ohjeet linnapaistin tekoon!

Ainekset

6 annosta
1 1,2 kg naudan sisäpaistia
2 1 rkl öljyä
3 ripaus suolaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria
Keitinliemi
1 1 sipuli
2 6 anjovisfileetä
3 1 rkl siirappia
4 1 rkl punaviinietikkaa
5 1 laakerinlehti
6 5 maustepippuria
7 1 porkkana
8 6 dl vettä
Kastike
1 3 dl keitinlientä
2 1 dl kuohukermaa
3 2 rkl margariinia tai voita
4 2 rkl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 41 g
Proteiinia 46 g 275 g
Rasvaa 18 g 107 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 1 557 9341
Energiaa kcal 372 2232

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

linnapaisti työohje 1

1. Ota liha huoneenlämpöön reilu tunti ennen kypsentämistä. Ruskista paisti padassa tai kasarissa. Nosta syrjään ja hiero pintaan mausteet.

linnapaisti työohje 2

2. Kuori ja paloittele sipuli. Lisää kasariin anjovisfileiden, siirapin ja etikan kanssa. Kuullota ne. Lisää joukkoon mausteet, kuorittu ja paloiteltu porkkana sekä vesi. Kiehauta.

linnapaisti työohje 3

3. Nosta paisti pataan. Kuori vaahto pois. Keitä paistia reilu tunti tai kunnes mittari näyttää noin 72 astetta. Valele liemellä ja kääntele paistia kypsennyksen aikana.

linnapaisti työohje 4

4. Kääri paisti leivinpaperiin ja sitten folioon. Siivilöi liemi.

linnapaisti työohje 5

5. Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on n. 3 dl. Lisää kerma ja kiehauta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5