Limettiposset ja mansikat

8.6.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Limettiposset ja mansikat

Posse on kermainen, pehmeän makuinen jälkiruoka, johon limetti ja mansikat tuovat raikkautta. Posseseos annostellaan annoslaseihin ja annosten annetaan vetäytyä kylmässä vähintään kolmen tunnin ajan ennen tarjoilua.

Ainekset

4 annosta
1 4 dl kuohukermaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 limetin kuori
4 1 dl limetin mehua
Lisäksi
1 200 g tuoreita mansikoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 158 g
Proteiinia 2 g 9 g
Rasvaa 35 g 140 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 2 035 8139
Energiaa kcal 486 1945

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä kermaa ja sokeria noin 4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta syrjään ja sekoita joukkoon heti limetin kuori ja -mehu. Kaada seos heti annoslaseihin ja peitä kelmulla. Anna vetäytyä kylmässä vähintään kolmen tunnin ajan. Perkaa ja pilko mansikat ja asettele annoksien pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lime mansikka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5