Limettigraavattu lohi ja piparjuurismetana

20.11.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Limettigraavattu lohi ja piparjuurismetana

Tarjoa graavilohta piparjuurismetanan kera. Limettigraavaus antaa lohelle raikkaan maun. Tarjoa graavilohta joulun ajan kalapöydässä tai kevyenä ateriana salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

10 annosta
1 700 g lohifileetä
2 2 rkl karkeaa merisuolaa
3 2 tl sokeria
4 2 limetin raastettu kuori
5 0,5 limetin mehu
Piparjuurismetana
1 1 prk (120 g) smetanaa
2 2 rkl piparjuuriraastetta
3 0,5 dl kermavaahtoa
4 ripaus sokeria
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 12 g
Proteiinia 13 g 134 g
Rasvaa 15 g 154 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 820 8204
Energiaa kcal 196 1961

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi lohifileestä ruodot pois. Ripottele fileen päälle suola, sokeri ja limetin kuoriraaste. Valuta päälle limettimehu. Kääri kala voipaperiin ja kelmuun ja siirrä pakastepussiin. Anna fileen maustua jääkaapissa painon alla noin 8 tuntia tai yön yli. Pyyhi suola kalan pinnasta ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Sekoita piparjuurismetanan ainekset ja tarjoile graavikalan kanssa.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5