Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marjahillo

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
20 Desilitraa
Fork and knife
20 Desilitraa
Itse keitetty hillo tekee täytekakusta täydellisen ja maistuu myös puuron tai pannukakun kanssa. Keitä mansikoita, vadelmia ja muita pehmeitä marjoja 10 minuuttia. Kovakuoriset herukat, puolukat ja karpalot kiehuvat hilloksi 15 minuutissa. Talvella hillon voi keittää pakastetuista marjoista.

Ainekset

2 kg
(4 litraa) marjoja (esim. vadelmia, mustikoita, herukoita, mansikoita)
1 dl
vettä
1 kg
hillosokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puhdista, perkaa ja huuhtele marjat tarvittaessa. Mittaa marjat ja vesi kattilaan.

2 kg
(4 litraa) marjoja (esim. vadelmia, mustikoita, herukoita, mansikoita)
2

Kuumenna marjoja kannen alla keskilämmöllä, kunnes marjoista alkaa muodostua vesihöyryä.

3

Sekoita hillosokeri marjojen joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia marjojen kuoren kovuudesta ja kypsyysasteesta riippuen. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Sekoita hilloa välillä.

1 kg
hillosokeria
4

Siirrä kattila pois levyltä ja anna hillon jäähtyä välillä sekoitellen noin puolen tunnin ajan. Kuori tarvittaessa vaahto pinnalta.

5

Purkita hillo hyvin puhdistettuihin lasitölkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Anna purkkien jäähtyä ja siirrä ne sitten jääkaappiin. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa. • Hygieenisesti puhtaisiin tölkkeihin säilötty hillo säilyy kylmässä useita kuukausia.

Vinkki! Jos keität marjahillon pakastemarjoista, voit vähentää veden määrää tai jättää sen kokonaan pois.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 6.8.2012
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

252

1055

0,6 g

0,1 g

57,1 g

57,1 g

3,5 g

0,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli