Limetillä maustettu marjahillo

6.8.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Limetillä maustettu marjahillo

Ainekset

1 4 l marjoja (esim. vadelmia, mustikoita, herukoita, mansikoita)
2 0,5 dl vettä
3 0,5 dl limetinmehua
4 1 kg hillosokeria
5 2 - 3 limetin hienoksi raastettu kuori

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 1157 g
Proteiinia 16 g
Rasvaa 11 g
Kuitua 77 g
Energiaa kJ 20742
Energiaa kcal 4957
Testattu toimivaksi

Ohjeet

Puhdista ja perkaa marjat tarvittaessa. Huuhtele ne kylmällä vedellä, jos on tarpeen. Paloittele isokokoiset marjat pienemmiksi. Mittaa kattilaan vesi, limetinmehu ja marjat. Kuumenna keskilämmöllä ja kannen alla, kunnes marjoista alkaa muodostua vesihöyryä.Lisää hillosokeri ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia marjojen kuoren kovuudesta ja kypsyysasteesta riippuen. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Sekoita välillä.Nosta kattila pois levyltä ja anna hillon jäähtyä välillä sekoitellen. Kuori pinnalta tarvittaessa vaahtoa. Mausta hillo lopuksi raastetulla limetinkuorella.Annostele hillo hyvin puhdistettuihin lasipurkkeihin ja sulje tiiviisti. Anna purkkien jäähtyä ja siirrä ne jääkaappiin. Hillo hyytyy lopulliseen koostumukseensa noin vuorokaudessa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5