Lime-valkosipulisilli

15.11.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lime-valkosipulisilli

Lime antaa sillille raikkaan aasialaisen makuvivahteen. Purista limenmehua liemeen ja lisää vielä muutama viipale sillien joukkoon.

Ainekset

8 annosta
1 300 g matjessillifileitä
2 2 - 3 limeviipaleita
3 5 valkosipulinkynttä
4 tuoretta korianteria
Liemi
1 1 dl vettä
2 0,75 dl sokeria
3 2 rkl väkiviinaetikkaa
4 2 tl sinapinsiemeniä
5 5 kaffirlimen lehteä
6 1 tl suolaa
7 1 dl limenmehua (2-3 limeä)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 119 g
Proteiinia 4 g 36 g
Rasvaa 4 g 33 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 495 3962
Energiaa kcal 118 947

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: sinapinsiemeniä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota sillifileitä tunti kylmässä vedessä.

Mittaa vesi, sokeri, etikka, sinapinsiemenet, limenlehdet ja suola kattilaan. Kiehauta ja siirrä jäähtymään.

Purista limenmehu ja lisää se jäähtyneeseen liemeen. Leikkaa samalla 2–3 limeviipaletta purkkiin kerrostettavaksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Leikkaa liotetut sillifileet reilun sentin viipaleiksi. Lado sillit sekä lime- ja valkosipuliviipaleet purkkiin. Kaada liemi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään. Koristele silli korianterilla.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5