Lime-mandariiniposset

27.2.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lime-mandariiniposset

Posset valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Sitrukset saostavat kerman pehmeäksi ja täyteläiseksi jälkiruoaksi.

Ainekset

4 annosta
1 4 dl kuohukermaa
2 1,25 dl (1 1/4 dl) sokeria
3 1 - 2 mandariinia (n. 1/2 dl mehua)
4 2 limeä (n. 1/2 dl mehua)
Koristeeksi
1 1 mandariini

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 139 g
Proteiinia 2 g 9 g
Rasvaa 35 g 141 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 948 7791
Energiaa kcal 466 1862

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä kermaa ja sokeria 3–4 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä.

Pese yksi lime ja ota kuorimaveitsellä kuoresta ohuita suikaleita. Kääräise kuoret kelmuun ja siirrä jääkaappiin koristelua varten. Purista limeistä ja mandariineista mehut. Sekoita mehut kuumaan kermaan. Anna jäähtyä hieman.

Kaada kermaseos neljään lasiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä lasit kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Koristele possetit mandariinilohkoilla ja limen kuorisuikaleilla.

Vinkki: Voit viimeistellä possetit myös rouhituilla kekseillä tai rapealla myslillä

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5